Voor een goede werking is er nu eenmaal
een reglement nodig.
Lees het hier.

Ons reglement wordt aangepast aan de noden en wordt bij elke wijziging meegedeeld aan de bewoners.

1. Het wijkcomposteringsproject ’t Compostjen vzw laat bewoners van de Roggestraat, Raapstraat, Gerststraat en Bietenstraat (Lokeren) toe hun groente-, fruit- en tuinafval (GFT) aan te voeren om te composteren.

2. Enkel gezinnen die de jaarlijkse bijdrage hebben betaald kunnen hun GFT-resten aanbrengen.  Een herinnering om deze bijdrage te betalen wordt meegedeeld via een Nieuwsbrief. 

3. ’t Compostjen vzw kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongevallen, verlies of beschadiging van goederen. Betreden van het terrein is op eigen verantwoordelijkheid.
Wij raden ten stelligste aan om aangepaste kledij te dragen, zoals veiligheidsschoenen en geen losse kledij !

4. Enkel groente-, fruit- en tuinresten en snoeihout van het gezin wordt aanvaard.  Al het andere afval is verboden.
Groente- en fruitresten is keukenafval (ongekookt en onbewerkt!).  Gekookte etensresten en brood mogen NIET in de compostbakken of -vaten.
Tuinresten is organisch afval uit de eigen groente- en siertuin. 

5. Het terrein is open:
van 1 april tot 31 oktober: elke zaterdag van 14 u tot 16 u
van 1 november tot 31 maart: elke zaterdag van 14 u tot 15 u
gesloten op feestdagen

6. Afval achterlaten buiten de openingsuren en/of buiten en/of binnen de omheining wordt beschouwd als sluikstorten.  Sluikstorters riskeren een boete. 

7. Er wordt toezicht uitgeoefend door compostmeesters-kringloopkrachten en/of buurtbewoners.

8. Wat mag WEL of NIET aangevoerd worden:

9. Snoeihout met een max. dikte van 3 cm mag los worden aangebracht. Dikker snoeihout mag niet worden aangebracht, gezien wij dit niet kunnen verhakselen..  Dit kan worden meegegeven met IDM (zie de ophaalkalender van IDM) of afgevoerd naar het recyclagepark.
Enkel vers snoeihout mag worden aangevoerd, dus geen droog snoeihout!

10.  Enkel hoeveelheden zoals deze die kunnen worden gecomposteerd via huiscompostering, kunnen worden aangebracht. Grote(re) hoeveelheden van één bepaald GFT-afval verstoort het composteringsproces. Grote hoeveelheden GFT-resten kunnen worden afgevoerd naar het recyclagepark.

11.  De leden van ’t Compostjen (erkende compostmeesters-kringloopkrachten) houden toezicht en controle op wat wordt aangevoerd..